آسم؛ بیماری مزمن اما قابل کنترل
تامین دسترسی برابر برای تمامی بیماران مبتلا به آسم به داروهای استنشاقی، گامی مهم در مسیر کنترل این بیماری و ارتقاء سلامت جامعه است.
همزمان با روز جهانی آسم در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر ضرورت افزایش آگاهی عمومی درباره این بیماری شایع تنفسی و تضمین دسترسی همه بیماران به داروهای استنشاقی تأکید کرد. وی همچنین از آمار نگرانکننده شیوع آسم در استان سیستان و بلوچستان نسبت به میانگین کشوری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی - دکتر خداداد شیخزاده، معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به روز جهانی آسم در سال جاری با شعار «امکان دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران»، اظهار داشت:آسم یکی از مهمترین بیماریهای مزمن تنفسی است که شیوع آن در حال افزایش بوده و آگاهی جامعه درباره این بیماری، نقش کلیدی در پیشگیری و کنترل آن دارد
وی با اشاره به اینکه علت دقیق آسم هنوز بهطور کامل مشخص نیست، افزود:آسم میتواند در هر سنی بروز یابد و مختص گروه سنی خاصی نیست، در مواردی نیز علائم آن با بیماریهایی همچون نارسایی قلبی شدید اشتباه گرفته میشود
به گفته دکتر شیخزاده، بیش از ۱.۵ میلیارد نفر در دنیا به بیماریهای مزمن تنفسی مبتلا هستند و سالانه بیش از ۴ میلیون نفر جان خود را در اثر آسم و COPD از دست میدهند. همچنین بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، حدود ۴۸۰ میلیون نفر به COPD مبتلا هستند و سالانه ۳.۵ میلیون نفر در اثر آن جان خود را از دست میدهند.
دکتر شیخزاده درباره علائم بیماری نیز توضیح داد: آسم باعث باریک و ملتهب شدن مجاری تنفسی میشود و در برخی موارد مخاط اضافی نیز ترشح میشود که منجر به تنگی نفس، سرفه، خسخس سینه و احساس ناراحتی در قفسه سینه میشود، این علائم میتوانند بهصورت متناوب بروز کنند و بسته به مرحله بیماری، شدت و زمان وقوع آنها متفاوت است.
وی افزود: در برخی بیماران، علائم با فعالیت بدنی یا قرار گرفتن در معرض هوای سرد تشدید میشود. برای برخی افراد، آسم صرفاً مزاحمتی جزئی است اما در مواردی میتواند به حملات شدید و تهدیدکننده زندگی منجر شود.
comment