خود مراقبتی و بهسازی محیط، مهم ترین روش کنترل و مقابله با پشه آئدس
ارائه آموزش های خود مراقبتی و آگاه سازی مردم در خصوص بهسازی محیط در منازل و محیط زندگی موثرترین راه مقابله با پشه مهاجم آئدس است.

به گزارش روابط عمومی ـ دکتر خداداد شیخ زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پشه آئدس بیشتر در مکانهایی از قبیل آبهای راکد، لاستیکهای مستعمل و آب ظروف زیرگلدان یا ظروف یکبار مصرف، قوطی خالی کنسرو، بطری خالی رها شده در طبیعت و یا هر وسیله ای که مقدار بسیار کمی آب داخل آن باشد تخم گذاری می کند، لذا مردم با بهسازی محیط و از بین بردن زیستگاه ها می توانند از گزش پشه آئدس در امان باشند.
وی گفت: بیماری دانگ شایع ترین بیماری منتقله از پشه آئدس است که دارای علائمی چون تب، سردرد، درد مفاصل و استخوانها، استفراغ و حالت تهوع، خارش شدید محل گزش می باشد؛ لذا افراد دارای علائم در سریعترین زمان ممکن جهت انجام تست فوری و سایر اقدامات لازم، به نزدیک مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
وی افزود: با توجه به صید این پشه، در جنوب استان و شناسایی مواردی از بیماری تب دانگ، چنانچه شهروندان قصد مسافرت به جنوب استان یا مناطق مرزی را دارند، ضمن استفاده از اسپری یا قلم دافع حشرات، لباس های رنگ روشن و آستین بلند بپوشند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment