در خواست خود سرانه سی تی اسکن برخی از بیمارن مشکوک به کرونا، مضرات اشعه سی تی اسکن 100 برابر از گرافی معمولی بیشتر است.
برخی از بیمارن مشکوک به کرونا بصورت خود سرانه از پزشکان برای تشخیص کرونا در خواست سی تی اسکن در حالیکه مضرات اشعه سی تی اسکن 100 برابر از گرافی معمولی بیشتر است.

در خواست خود سرانه سی تی اسکن برخی از بیمارن مشکوک به کرونا، مضرات اشعه سی تی اسکن 100 برابر از گرافی معمولی بیشتر است
برخی از بیمارن مشکوک به کرونا بصورت خود سرانه از پزشکان برای تشخیص کرونا در خواست سی تی اسکن در حالیکه مضرات اشعه سی تی اسکن 100 برابر از گرافی معمولی بیشتر است.
دکتر شهاب الدین مشایی متخصص عفونی و رئیس بیمارستان بوعلی زاهدان با اشاره به این مطلب که این روزها به دلیل سیر فزاینده کرونا در استان میزان بیماران سرپایی و بستری در بیمارستانها افزایش چشمگیری یافته است، خاطر نشان کرد: برخی از بیماران مشکوک کرونا بصورت خود سرانه و برای تشخیص کرونا از پزشکان درخواست سی تی اسکن می کنند که متخصصین سعی می کنند با توجه به مضرات سی تی اسکن از این امر امتناع ورزند.
وی افزود: از نظر علمی در صورتی که اکسیژن خون شریانی بیمار پایین باشد و با تشخیص و تصمیم گیری پزشک متخصص سی تی اسکن تجویز می گردد.
این متخصص عفونی یاد آور شد: مردم عزیز ما در نظر داشته باشند که انجام سی تی اسکن های مکرر زمینه ساز انواع خطرات سلامت و سرطانها از جمله سرطان تیروئید خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برخی از مردم عزیز با توجه به حجم بالای بیماران کرونا در استان دچار استرس و اضطراب گردیده اند اظهار داشت: بارها تاکید کرده ایم که بهترین راه مقابله با کرونا رعایت اصول بهداشت، شستشوی مکرر دستها، ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی است و مکررا تاکید می کنیم رعایت همین نکات ساده تضمین سلامت آنان و پیشگیری از کروناست.
متخصص عفونی افزود: کرونا تمام نشده است و با این روند عدم رعایت اصول بهداشتی تمام نخواهد شد و تنها راه برون رفت از این بحران بزرگ عزم جدی مردم در رعایت اصول بهداشتی است.
رئیس بیمارستان بوعلی زاهدان خاطر نشان کرد: بیش از 70 بیمار کرونا در بخش های بستری بیمارستان بوعلی زاهدان بستری هستند که تعدادی از این عزیزان در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان در حال دریافت خدمات درمانی هستند و تمامی تلاش ما و همکارانمان این است که با رعایت اصول بهداشتی توسط مردم شاهد مبتلایان کمتر در استان باشیم و به تبع آن حجم مراجعات بیماران کرونا و تنفسی به بیمارستانها نیز کاهش یابد تا بتوانیم خدمات درمانی کیفی قابل قبولی را به بیماران بستری ارائه دهیم و از طرفی از فشار طاقت فرسای تیم های درمانی در بیمارستانها کاسته شود.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
ابوالفضل امتحانی
comment