کسب سهمیه شرکت در بزرگترین رویداد پزشکی ۲۰۲۱ و همایش بین المللی شکاف کام و لب به میزبانی ایالت متحده توسط گفتار درمان بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب(ع)

کسب سهمیه شرکت در بزرگترین رویداد پزشکی ۲۰۲۱ و همایش بین المللی شکاف کام و لب به میزبانی ایالت متحده توسط گفتار درمان بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب(ع)
رئیس بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب(ع) با بیان اینکه این رویداد هر چهار سال یکبار توسط ایالات متحده آمریکا برگزار میگردد و تمامی جراحان و متخصصین مربوط به شکاف کام و لب از سرتاسر جهان گرد هم می آیند گفت: گفتاردرمانگر بیمارستان با ارایه پروتز و روش های درمانی برای بهبود بیماران شکاف کام و لب نیز جزو این شرکت کنندگان خواهد بود.
دکتر فرحناز میر ادامه داد: واحد گفتار درمانی بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب (ع) از سال ۱۳۹۶ در حال فعالیت می باشد این واحد با توجه به گستردگی مراجعین ،خدمات خود را به پنج گروه تقسیم نموده است که شامل : اختلالات گفتاری مانند اختلال در تولید که همان اشتباهات تلفظی و یا عدم وضوح گفتار می باشد، اختلالات روانی گفتار مانند لکنت زبان،شتابان گویی و ناروانی طبیعی، اختلالات صوت مانند بهداشت صوت معلمین و کاربران حرفه ای صوت و نیز درمان کیفیت صوتی افراد مبتلا به ندول، پولیپ، اختلال زبان مانند تاخیر گفتار در کودکان دچار اتیسم و یا عقب ماندگی ذهنی و اختلال بلع می باشد.
گفتاردرمان بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب(ع) با بیان اینکه این واحد در سه سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ مراجعه کننده را با موفقیت درمان نموده است گفت: موفقیت این واحد به سرعت شناسایی و اجرای تمرینات با مراجعه کنندگان بستگی دارد ،به عنوان مثال بهترین زمان در رفع اختلالات تکلم سنین کمتر از شش سالگی می باشد.
مرتضی پودینه ادامه داد: گفتاردرمانی به عنوان یکی از اعضاء اصلی توانبخشی در اجزای اصلی تیم درمانی درICUمحسوب می شوند اما باوجود اینکه نتایج تحقیقات مزایای بسیاری را برای توانبخشی اولیه بیماران ICU نشان داده اند، میزان انجام این خدمات در ICU ناکافی است.یکی از شایعترین مشکلات بیماران بستری درICU اختلالات بلع دهانی-حلقی می باشد،که در صورت عدم تشخیص ودرمان به موقع می تواند سبب ایجاد عوارض گوناگونی ازقبیل پنومونی ناشی ازآسپیراسیون،لوله گذاری مجدد،سوء تغذیه، دهیدراتاسیون ، افزایش زمان بستری در بیمارستان وافزایش میزان مرگ ومیر شود.اختلالات ارتباطی از دیگر مشکلات شایع بیماران بستری درICU است که عوارضی همچون احساس ناامیدی، اضطراب، عصبانیت، انزجار وتفسیر نادرست علائم،ترجیحات درمان،نیاز ها وعلایق بیمار دارد.لذا با توجه به شیوع بالای اختلالات ارتباطی و بلع دربیماران بستری درICU نقش گفتاردرمانگران درتوانبخشی وپیشگیری ازعوارض این اختلالات دراین گروه از بیماران پررنگ تر می باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر فعالیت واحد گفتاردرمانی بیمارستان علاوه بر پذیرش بیماران سرپایی، در بخش های بستری کودکان، NICU، ICU و نورولوژی ،PKU، جراحی کودکان نیز صورت میپذیرد و با انجام مشاوره به بیماران کمک های فراوانی در تسریع ناتوانی های بیماران می نماید.
وی افزود: از ابتدای بحران کووید۱۹ خدمات این واحد حذف نشده است و تمامی خدمات با کیفیت بالا به بیماران ارایه میشود، تعداد بیمارانی که در این بخش با وجود مثبت بودن تست کرونایشان مورد مشاوره و درمان قرار گرفته آمد بیش از ۱۰بیمار بوده است.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
عمادی، نظری
comment